Uw opdracht
Misschien wilt u een trofee van een vis die u eerder heeft gevangen en waaraan u goede herinneringen heeft, een emotioneel moment dus. Wat is er nou mooier: uw gevangen vis weer terug in z’n element zetten en toch toch een mooi aandenken in uw bezit hebben. Waarschijnlijk heeft u ook uw favoriete vissoorten. Dat zijn meestal de soorten waar u regelmatig op vist. U wilt misschien een mooi kunstwerk op uw bureau of op de kast omdat vissen nu eenmaal fascinerend en mooi om naar te kijken zijn. Het kan ook zijn dat u een hengelsportwinkel heeft en een aandachtstrekker wilt of dat u uw man een cadeau wilt geven omdat hij jarig is en fanatiek sportvisser is. Een cadeau voor de voorzitter van de visvereniging die afzwaait, een prijs voor een viswedstrijd of iets moois ter opleuking van uw stand op een hengelsportbeurs zijn zo wat redenen om een kunstwerk aan te schaffen.

Maatwerk
Heeft u zelf ook invloed op het uiteindelijke resultaat? Jazeker! U bepaalt hoe groot de vis moet worden. Wilt u een snoek van 92 cm of een karper van 76 cm? Geen probleem, ik maak het voor u. Maar er is meer waar u invloed op heeft. De één wil juist een donkere brasem, iemand anders een snoek met een bepaalde tekening of misschien een spiegelkarper met een bepaald schubbenpatroon. Ik kan daar rekening mee houden. Stuur een foto en in overleg komen we er zeker uit. Moet de bek open of juist dicht? Zegt u het maar.


Houding van de vis.
Ik plaats de vis op een ondergrond waarbij ik zoveel mogelijk rekening houd met de natuurlijke houding van de vis. Ik plaats de vis vaak schuin naar beneden of juist schuin naar boven omdat dat een mooie balans geeft in de compositie. Roofvissen jagen vaak horizontaal of juist naar boven gericht, maar ook dat is niet altijd zo. Daarentegen azen karpers meestal op de bodem, maar komen ook omhoog naar een drijvende broodkorst. Wat uw wens ook is, ik kan er rekening mee houden.

Ondergrond
De vis is het onderwerp waarom het allemaal gaat. Het is dus van belang dat de vis op de voorgrond staat. Daarom plaats ik de vissen meestal op een natuurlijk stuk hout op een nagebootste, natuurlijke bodem . Wilt u de vis liever aan de wand? Ook daar zijn diverse mogelijkheden.


Toevoegingen.
Het is mogelijk om allerlei zaken toe te voegen om het tafereel completer te maken. Meestal adviseer ik om dat met mate te doen. Toch kan het iets toevoegen aan de natuurlijke habitus van de vis. Te denken valt aan kiezels, schelpen of waterplanten. Ook aas kan eventueel worden toegevoegd. Hierbij valt te denken aan kunstaas zoals kunstvliegen of shads, of natuurlijk aas zoals wormen of maiskorrels . Ook zoetwatermossels of een voerkorf met voer en maden of een hair met pellets of boilie behoren tot de mogelijkheden. Indien uw bestelling een prijs of cadeau betreft, kan het zijn dat u aan de voet van het werkstuk een naamplaatje wilt hebben. Dit kan ik geheel voor u verzorgen, maar u kunt ook een naamplaatje aanleveren dat ik vervolgens op het werkstuk bevestig. Of extra toevoegingen ook betekent dat er extra kosten zijn, hangt af van de hoeveelheid arbeid die er mee gemoeid gaat. Uiteraard overleg ik dat graag met u.